AnyTime News

AnyTime News este ziarul tau online! De la noi afli tot ce ai nevoie sa stii!

Cursa pentru Cotroceni, pregatita cu Dinu Patriciu


dinu

Călin Popescu-Tăriceanu ia în serios posibilitatea înscrierii în cursa pentru Cotroceni, discutând această variantă cu apropiaţii săi, printre care şi omul de afaceri Dinu Patriciu, susţin surse liberale. În schimbul candidaturii, şeful PNL ar putea primi acceptul liderilor importanţi ai partidului de a rămâne în fruntea liberalilor până în 2010, deşi mandatul său expiră anul acesta.

Potrivit surselor citate, Tăriceanu ar fi fost de acord „în principiu“ cu scenariul,

fără a lua însă o decizie finală. Liberalii încearcă să-l convingă de faptul că, după

ce a fost patru ani premier, el este liderul PNL cu cea mai mare cotă de încredere,

iar timpul rămas până la prezidenţiale este destul de scurt pentru a putea pregăti un alt candidat.

Subiectul candidaturii a apărut în contextul discuţiilor despre şefia partidului care ar fi urmat să fie tranşată în cadrul unui congres organizat în acest an, la care şi-au anunţat intenţia de a candida şi vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Crin Antonescu. Cu toate acestea, o serie de lideri ai partidului susţin că prioritatea PNL ar trebui să fie atacarea actualului guvern, congresul putând fi amânat până anul viitor.

Soluţie la pachet

Soluţia acestor frământări din PNL ar putea fi una „la pachet“, şi anume o înţelegere a liderilor partidului potrivit căreia şeful liberalilor va fi şi candidatul la prezidenţiale. Dacă Tăriceanu ia decizia finală de a candida la prezidenţiale, şansele sale de a mai râmâne încă un an în fruntea partidului cresc. Vicepreşedintele Crin Antonescu este unul dintre liderii importanţi ai PNL care sunt adepţii teoriei potrivit căreia numărul 1 în PNL trebuie să fie şi candidatul la prezidenţiale. Mai mult, el este dispus să nu mai insiste cu ideea congresului în 2009, dacă Tăriceanu îşi asumă candidatura la prezidenţiale. Dacă nu o va face însă, Antonescu va pleda pentru organizarea congresului cât mai rapid şi va anunţa că intră în cursa pentru şefia PNL şi pentru alegerile prezidenţiale.

Singurul care pare să nu se încadreze în această schemă este vicepreşedintele Ludovic Orban, care pledează, în continuare, pentru ideea unui congres extraordinar.

28 ianuarie, 2009 - Posted by | Politica

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu